Az autó nyári felkészítése

Vajon, hogyan lehet felkészíteni az autót a nyári időszakra? Ebben a cikkben minden részletet tisztázunk. Kattints most és tudj meg mindent!
Az autó nyári felkészítése

Mindenki akinek autója van tudja, hogy nemcsak télre, hanem a nyári melegre is fel kell készíteni az autóját. Igaz, hogy általában a gumiabroncsok jutnak az eszünkbe, de ezen kívül számos tennivaló akad még az autóval, amit kellő szakértelem nélkül érdemes lenne inkább szerelőre bízni.


Melyek azok a feladatok, amelyeket el kell végezni a felkészítés során?

A meleg idő beköszöntével a klíma rendszerének az áttekintése, tisztítása, szükség esetén feltöltése fontos részét képezi a felkészítésnek. A munkafolyadékok, mint a motorolaj, fékfolyadék szintjének átvizsgálása, állapotának ellenőrzése sem maradhat el.

Amit viszont házilag is ellenőrizni tudunk, az az ablakmosó szintjének ellenőrzése, pótlása, az ablaktörlő lapátok állapota a nagy nyári záporokban jól jöhet, ha rendben van.


Fontos az utastér milyensége

Napjainkban nyáron már nagyon fontos a klíma az autóban, hiszen a hőmérséklet egyre magasabb. Fontos legalább évente egyszer beiktatni a klíma tisztítását, pollenszűrő cseréjét, hogy a kórokozókat, polleneket távol tartsuk és a kánikulában biztosítsuk a hűvös utasteret. A pollenszűrő még a baktériumok, vírusok, és egyéb mikroorganizmusok utastérbe kerülését is megakadályozzák.

A klíma ózonos tisztításával az apró mikroorganizmusok miatti folyamatos tüsszögés, köhögést kiküszöböli és így a fáradtság és a dekoncentráltság sem jelentkezik miattuk.

Ezért a pollenszűrőt nem szabad elhanyagolni. Gyanús lehet, hogy eltömődött a szűrő ha a zivataros, nyári esős időben intenzíven párásodik a szélvédő és a többi üveg.


Mit tehetünk nyáron a biztonság érdekében?

Nyáron többet autózunk, nyaralunk, viszonylag nagy távolságot tudunk megtenni az országon belül is. Ha minden eshetőségre fel szeretnénk készülni, akkor a legjobb ha Autó Assistance biztosítást kötünk, amelyet online is elrendezhetünk. A szolgáltatásnak éves díja van és lehet egész Európára érvényes szerződést kötni.

Ez a fajta szerződés biztosítja, hogy az autó bármilyen meghibásodása esetén a helyszínen orvosolják a problémát vagy elszállítják megjavítani, de akár csereautót is igényelhetsz.


Fontos-e az akkumulátor nyáron?

Az akkumulátor a nyári felkészítés során nem igazán szokott eszünkbe jutni az autó tulajdonosoknak. Pedig fontos, hiszen a hideg évszakban a nagy terhelés igénybe veheti az alkatrészt. Az akkumulátor élettartama sok tényező együttes hatásától függ, hiszen nem mindegy hol tartjuk az autót, mennyit használjuk télen, ha sokat áll az autó akár le is merülhet az akkuja. Ha rendelkezünk hozzá megfelelő műszerrel otthon is ellenőrizhetjük a töltöttségét.

Amennyiben még nincs biztosításunk a vészhelyzetekre, szakértő autómentő telefonszáma Pécsen megtalálható, így bármikor elérhetjük, ha sürgős esetben lenne rá szükség.


Összegezve

Aki rendelkezik gépjárművel annak tudnia kell, hogy az autót nyárra is fel kell készíteni, nem csak télre. Amennyiben nem rendelkezünk szakértelemmel, a legjobb ha szerelőre, vagy szervizre bízzuk a felkészítést.

Kapcsolódó cikkek

Genfi Autószalon – Az átlagembernek szóló autók 1.

Genfi Autószalon – Az átlagembernek szóló autók 1.

Itt a megújult Citroen Berlingo, és sok más praktikus autó.

Az autó nyári felkészítése

Az autó nyári felkészítése

Tippek és trükkök mindenkinek.

Ford Opció - Viszlát használt autó?

Ford Opció - Viszlát használt autó?

A kék ovál megkönnyíti az újautó vásárlást.