Az állattartásban leggyakrabban használt kötelek

A kötelek valamilyen fonalakból, háncsrostokból, szintetikus szálakból és fémhuzalokból készülnek már évezredek óta.
Az állattartásban leggyakrabban használt kötelek

Használatukat mozgatásra és nagy húzóerő kifejtésére vagy nagy erők folyamatos statikus kifejtésére találták ki. Az állattartásban mindig használtak köteleket, főként a lótartásban volt szükség többféle kötélre.

Milyen fajta köteleket használnak az állattartásban?

Vajon tényleg vannak külön kötelek, amiket ezen a területen alkalmaznak?


1. Marhatartásban használt kötelek

A marhatartásban is többféle kötelet használnak, ilyenek a bika kötél, marhakötél, borjúkötél, ezeknek is van több fajtája, amelyek többféle anyagból készültek.

● Bika kötél, kender alapanyagból készül, rendkívül erős. Hurok kialakítással rendelkezik, a hurok egyszerűen és gyorsan összekapcsolható a fa pecekkel és a bújtató kis hurokkal.

● Marhakötél, erős polipropilénből vagy kenderből készül, rendkívül erős, hurok kialakítású, fa pecekkel és bújtató kis hurokkal kapcsolható össze.

● Borjúkötél, polipropilénből vagy kenderből készül, szintén hurok kialakítású.

● Marha kötőfék, polipropilénből készül, kényelmesen illeszkedik az állat fejére, sem az evésben, sem a látásban nem zavarja. Ideálisan puha, de mégis csak erős, UV stabil anyagból készül.

2. Lótartásban használt kötelek

● Vezetőszár pánikkarabínerrel, az erős, ugyanakkor rugalmas vezetőszár a ló megugrása esetén kiold.

● Spiroid vezetőszár pánikkarabínerrel, a spiroid a lehető leghajlékonyabb, mégis legbiztonságosabb kötéltípus, amelynek nincs külön köpeny és bél része, ezért készíthető belőle tökéletes lófelszerelés. Az anyaga UV stabil színtartó polipropilén, pánik karabinerrel.

● Lókötőfék, készíthető kenderből és polipropilénből, megfelelő nyúlású, karikával készül.

Kényelmesen illeszkedik az állat fejére és semmiben nem zavarja. Puha, erős anyagból készül.

● Nemzeti színű ló kötőfék, nemzeti ünnepekre, avatókra, felvonulásokra készül, nemzeti színben, hagyományosan csomózott technikáva,l megfelelő nyúlással.

● Csomózott kötőfék, a ló kiképzéséhez használatos, polipropilén, UV stabil, kiváló minőségű kötélből készül. nagy szakítószilárdságú 450 kg-ot bír. Hogy a vezetőszárat rögzíteni tudják, hurok helyett fémkarika található rajta, de az állat kikötésére nem alkalmas, nagyon kis mértékben állítható, figyelni kell a csomók helyzetére.

● Istráng, amely a lószerszám része, az a kötél, amivel a lovat a fogat elé kötik, a hámot a hámfával összekötő kötél, puha, vegyes anyagból vagy kenderből készül.


Hol vásároljunk kötelet?

A mai technológiával már szinte bármilyen kötelet el tudnak a gyártók készíteni a felhasználó kérésének megfelelően. Több boltban is beszerezhetők, de kötelek eladók közvetlen a gyártótól is, a Galco kötél webáruházban beszerezhetők.

Összegezve

Az állattartásban napjainkban is ugyanúgy használnak köteleket mint a múltban, annyi különbséggel, hogy az éghajlat változásával, már UV álló anyagból és polipropilénből is készülhetnek a kötelek, hogy ellen tudjanak állni az időjárás viszontagságainak. A legtöbb kötélfajtát a lótartás esetében használják fel, de a marhatartásban is szükség van a kötelek használatára. Amennyiben kötelet szeretnénk beszerezni a legjobb ha közvetlenül a gyártótól vásároljuk meg.

Kapcsolódó cikkek

Állatok különös udvarlási rituálékkal

Állatok különös udvarlási rituálékkal

Az állatok udvarlási rituáléja némileg eltér attól, ahogy a férfiak udvarolnak a nőknek. Egyik- másik állat nagyon érdekesen fejezi ki a másik nem iránti csodálatát.

Az állattartásban leggyakrabban használt kötelek

Az állattartásban leggyakrabban használt kötelek

A kötelek valamilyen fonalakból, háncsrostokból, szintetikus szálakból és fémhuzalokból készülnek már évezredek óta.

Éneklő állatok

Éneklő állatok

A madarakon kívül, sok más állat is képes az éneklésre. Mutatjuk is, melyek ezek!