Könnyen nevelhető szobanövények kezdőknek

Szeretnéd feldobni és zöldebbé tenni az otthonodat? Akkor a legjobb helyen jársz! Remek megoldást kínálnak a könnyen nevelhető növények, amelyek még a legsötétebb sarokban is képesek életben maradni. Nem igényelnek sok törődést, és biztosan nagyon boldoggá tesznek.
Könnyen nevelhető szobanövények kezdőknek

Ha te is azok közé tartozol, akik nem nagyon értenek a növényekhez, ne ess kétségbe. Olyan könnyen nevelhető növényeket is beszerezhetsz, amelyeket csak időnként kell öntözni.

Tipp: Szerezz be egy modern virágtartót, hogy tökéletes hangulatot teremts az otthonodban.

Milyen növényeket érdemes választani?

A következő sorokban fokozatosan bemutatjuk a legnépszerűbb könnyen nevelhető növényeket. Sokan ismerik őket, és a véleményeik egyértelműen azt mutatják, hogy nem okoztak csalódást. Reméljük, hogy te is megtalálod köztük a kedvencedet, és feldobod vele az otthonodat. Számos fajta közül válogathatsz. Bemutatjuk a legismertebbeket.

Aloe Vera

Ez egy szukkulens, amely természetesen száraz körülményekhez van szokva. Ez azt jelenti, hogy az Aloe Verát nem kell olyan gyakran öntözni. Télen például havonta legfeljebb háromszor kell megöntözni.

Az Aloe Vera szereti a napot, ezért világos helyen kell elhelyezni. Minél több napfény éri, annál jobban fog fejlődni. Ez a növény azért is nagyon hasznos, mert házilag készíthetünk belőle arcpakolásokat. A szakértők szerint hatékonyak és képesek regenerálni a bőrt.

Anyósnyelv

Feltételezzük, hogy az anyósnyelv nevű növényt jól ismered. Könnyen gondozható, és jól érzi magát a sötétebb helyeken is. Ugyanakkor fényre is teheted, mert így gyorsabban fog nőni.

A téli időszakban az anyósnyelvet legfeljebb havonta egyszer kell megöntözni. Nyáron pedig csak akkor, ha a talaj felszíne száraz.

Sárkányfa

Ez a kevésbé ismert növény szintén könnyen nevelhető és népszerű. Elhelyezheted a szobádban vagy az irodádban, ahol enyhén trópusi hangulatot teremt. Fontos, hogy sötétebb helyet biztosíts neki. A napfényt nem szereti. A sárkányfa nem igényel sok vizet.

Ne feledd: Ha sárga leveleket veszel észre a sárkányfán, valószínűleg túl gyakran öntözöd.

Zebralevél

Ha elsősorban dekorációs elemként szeretnél növényt nevelni, a zebralevél remek választás. Alkalmas sötétebb helyekre, ahová csak nehezen jutnak be a napsugarak. Más típusú növényekkel, például fikusszal együtt is nevelhető. A zebralevél normál szobai körülmények között is jól érzi magát, bár kissé jobban szereti a magasabb páratartalmat.

Mire van szükséged a szobanövények neveléséhez?

Ha úgy döntesz, hogy szobanövényeket kezdesz nevelni, akkor a fent említett virágtartót és kaspókat előre be kell szerezned. Bár ezek a növények könnyen nevelhetők, legalább az alapvető figyelmet meg kell adni nekik. Ezért azt javasoljuk, hogy vásárlás előtt ellenőrizd, mire van szükségük a növekedéshez. Ennek alapján keresd meg és vásárolj meg mindent, amire szükséged lesz.

Javasoljuk, hogy a virágokat olyan helyre tedd, ahol nem férnek hozzá a kisgyermekek vagy a háziállatok. Ne feledkezz meg a rendszeres öntözésről, de mindig a fajra vonatkozó igényeknek megfelelően. Amennyiben van rá lehetőséged, vágj bele a kertészkedésbe is. Jót fog tenni a lelkednek. Sok sikert kívánunk!

Kapcsolódó cikkek

Állatok különös udvarlási rituálékkal

Állatok különös udvarlási rituálékkal

Az állatok udvarlási rituáléja némileg eltér attól, ahogy a férfiak udvarolnak a nőknek. Egyik- másik állat nagyon érdekesen fejezi ki a másik nem iránti csodálatát.

Éneklő állatok

Éneklő állatok

A madarakon kívül, sok más állat is képes az éneklésre. Mutatjuk is, melyek ezek!