NTAK adatszolgáltatás vendéglátásban - Így sokaknak egyszerűbb lehet

A kisebb vendéglátóhelyeknek gyakorta problémát okoz az NTAK adatszolgáltatás. A jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján a vendéglátóegységek tulajdonosainak, működtetőinek az NTAK rendszerben kell regisztrálniuk a vendéglátó egységüket. Az egyes adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátó egység típusokat a 210/2009. (IX.29.) Kormány rendelet 4. mellékletében találhatjuk meg.
NTAK adatszolgáltatás a vendéglátásban - Így sokaknak egyszerűbb lehet

Pontosan mely vendéglátóegységeket köteleztek az NTAK regisztrációra?

- étterem, büfé, cukrászda, gyorsétterem, alkalmi vendéglátás, mozgó vendéglátás TEÁOR’08 – 5610 – éttermi és mozgó vendéglátás

- kávézó és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhelyek, italüzletek és bárok, zenés-táncos szórakozóhelyek TEÁOR’08 – 5630 – italszolgáltatás

- munkahelyi, illetve közétkeztetést végző vendéglátóhelyek TEÁOR’08 – 5629 – egyéb vendéglátás

- rendezvényi étkeztetés TEÁOR’08 – 5621 – rendezvényi étkeztetés

Az NTAK maga egy statisztikai adatgyűjtésről szól és a személyes adatokat nem fogadja be a rendszer. A szolgáltatónak ezeket a statisztikai adatokat minden esetben térítésmentesen kell biztosítania.

Komplett éttermi szoftver megvásárlása nélkül is lehet adatot szolgáltatni

Ha nem szükséges az asztalok, a konyha, a futár, a raktárkészlet és a receptúrák kezelése, nem akarunk sok időt elvesztegetni a program beállítására és nincs is helyünk a számítógép elhelyezésére akkor az ePénztárgép applikáció mindenben a segítségünkre lehet. A CMO az NTAK adatszolgáltatást a vendéglátásban Androidos eszközre telepíthető e-pénztárgép applikációval könnyíti meg. Az applikáció már havi 2000 Forinttól igénybe vehető. Ha olyan vendéglátóhellyel rendelkezünk, ahol nagyon nagy a forgalom és rövid idő alatt kell nyugtákat kinyomtatni, akkor ez az applikáció erre tökéletes lesz. Az ePénztárgép program blokknyomtatókhoz és pénztárgépekhez is illeszthető. A program a NAV előírásainak megfelelően bocsátja ki a nyugtát, így nem kell azért aggódnunk, hogy esetleg nem felelünk meg a törvényi előírásoknak.

A CMO komplex ajánlattal is segíti vásárlóit

A PAX A920 Pro bankkártya terminál és az ePénztárgép applikáció kombinációjával minden bejelentési és nyugtaadási kötelezettségünknek eleget tehetünk. Az applikációt nagyon gyorsan le lehet tölteni a MAXSTORE-ból és máris megoldódik az adatküldési, a számlaadási, az elektronikus fizetési és a nyugtaadási kötelezettségünk is.

Nincsen más teendőnk, mint ellátogatni a honlapra és megtekinteni, hogy még milyen lehetőségeket kínálnak azoknak a tulajdonosoknak, akik a legegyszerűbben szeretnének megfelelni a jogszabályi kötelezettségünknek. Széles körű viszonteladói hálózatuknak köszönhetően a CMO már az ország bármely részéről elérhető. Az ügyfélszolgálatos kollégák minden kérdésre választ adnak, így nekünk csak fel kell venni velük a kapcsolatot a weboldalon keresztül az „ajánlatot kérek” fülre kattintva. Az NTAK adatlapon be kell írni a nevünket, az email címünket, a cég nevét, amelyre igénybe szeretnénk venni a csomagot és a telefonszámunkat, majd beküldeni az adatlapot és várni, amíg a szakértő válaszol igényünkre.

Kapcsolódó cikkek

Milyen digitális trendekre számíthatunk az idei évben?

Milyen digitális trendekre számíthatunk az idei évben?

Egyre hangsúlyosabb a távmunka és az 5G hálózatok használata.

Az oktatásban is egyre gyakrabban alkalmaznak VR-technológiát

Az oktatásban is egyre gyakrabban alkalmaznak VR-technológiát

Az üzleti életben is sokrétűek a felhasználási lehetőségek.

Érkezik a Meta Horizon Worlds elnevezésű metaverzuma

Érkezik a Meta Horizon Worlds elnevezésű metaverzuma

Észak-Amerikában már most hatalmas az érdeklődés iránta.