Milyen digitális trendekre számíthatunk az idei évben?

A digitális átalakulás gyökeresen változtatja meg a vállalati világot. A világjárvány szinte minden iparágban átfogó változásokat indított el: a vállalatok új eszközöket és rendszereket vezetnek be, és ez a tendencia idén is folytatódni fog. De mire számíthatnak a cégtulajdonosok, és hogyan készüljenek fel a változásokra?
Milyen digitális trendekre számíthatunk az idei évben?

Először is, az 5G hálózatok használata egyre elterjedtebb az egész világon, és arra készteti az ügyfeleket, hogy 5G eszközökbe fektessenek. Ugyanakkor tanúi lehetünk, hogy exponenciálisan növekszik az IoT, vagyis a Dolgok Internete is.

Az összekapcsoltság olyan szintű együttműködést biztosít, amely a járvány előtt még elképzelhetetlen volt. A távmunka-megoldások is egyre nagyobb teret hódítanak, a globális vállalatok mára rugalmas lehetőségeket kínálnak az alkalmazottaknak.

Ennek ellenére továbbra is vannak kihívásaik: a vállalatoknak új technológiákba kell fektetniük a munkafolyamatok és az online találkozók összehangolása érdekében.

Az olyan tech-óriások, mint a Microsoft, a Google, a Zoom és a Cisco, már felzárkóztak ehhez a trendhez. Ezeknél a cégeknél intelligens kamerák és a mesterséges intelligencia segíti az alkalmazottak azonosítását.

Az innovatív operációs rendszerek lehetővé teszik az alkalmazottak számára, hogy a beérkező leveleiket és az EPR-t egyetlen platformon kezeljék. A hibrid felhőrendszereket széles körben alkalmazzák a privát és nyilvános adatok vegyes kezelésére is, ilyen módon kezelve a biztonsági problémák jelentette kihívásokat.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

NTAK adatszolgáltatás a vendéglátásban - Így sokaknak egyszerűbb lehet

NTAK adatszolgáltatás vendéglátásban - Így sokaknak egyszerűbb lehet

A kisebb vendéglátóhelyeknek gyakorta problémát okoz az NTAK adatszolgáltatás.

Amit a hangrögzítőkről mindig is tudni akartál

Amit a hangrögzítőkről mindig is tudni akartál

A hangrögzítők kínálatában hagyományos és rejtett diktafonok is találhatók. Olvasd el, melyik mit jelent!

Mit kell figyelembe venni a napelemek vásárlása során?

Mit kell figyelembe venni a napelemek vásárlása során?

A napelemek telepítése jelenleg nagyon divatos kezdeményezés.