Érkezik a Meta Horizon Worlds elnevezésű metaverzuma

A Meta (azaz a korábbi Facebook) hamarosan elindítja a Horizon Worlds közösségi metaverzum platform webes verzióját, amely egyelőre még csak a cég Quest VR-szemüvegein keresztül érhető el.
Érkezik a Meta Horizon Worlds elnevezésű metaverzuma

Amikor a Horizon webes verziója elindul, a platform díja mindössze 25 százalék lesz, ami jóval alacsonyabb a többi hasonló világépítő platformhoz képest – mondja Andrew "Boz" Bosworth, a Meta műszaki igazgatója.

A Meta jelenleg a legnagyobb horderejű befektetése a Horizon Worlds nevű közösségi VR-platform. Ez nemrég szerepelt a Meta Super Bowl-hirdetésében is. A hét elején egy virtuális Meta-értekezleten a cég termékigazgatója, Chris Cox tájékoztatta az alkalmazottakat a Horizon felhasználói számának növekedéséről.

Cox elmondta, amióta a Horizon Worlds minden egyesült államokbeli és kanadai Quest-felhasználó számára elérhetővé vált, a havi felhasználói bázis tízszeresére, azaz 300 ezer főre növekedett.

A Meta szóvivője, Joe Osborne megerősítette ezt a statisztikát, és elmondta: a Horizon Worlds és a Horizon Venues mellett ebben benne van egy külön alkalmazás is az élő VR-eseményeken való részvételhez, amely ugyanazokat az avatarokat és technológiát használja.

A fenti számba nem értendő bele a Horizon Workrooms szolgáltatása, amely egy meghívásos rendszeren alapuló VR-konferencia-élmény.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Mennyit ér ma egy jó laptop?

Mennyit ér ma egy jó laptop?

Ha körülnézünk a digitális eszközök piacán, nagyon széles kínálattal szembesülünk. Nehéz eldönteni, melyik telefont vagy tabletet érdemes megvenni. Különösen igaz ez a laptopokra, hiszen gyakran nem értjük, mi van az árkülönbség mögött.

Elsődleges fűtés vagy kiegészítő fűtés legyen?

Hogyan telepítse az infrafűtést az otthonában?

Elsődleges fűtés vagy kiegészítő fűtés legyen?

A virtuális valóság és a turizmus kapcsolata a jövőben

A turizmus és a virtuális valóság a jövőben

Érdekel a virtuális valóság és szeretnél róla többet is tudni? Olvasd el cikkünket amely a turizmus és a virtuális valóság kapcsolatát vizsgálja.