Mit kell figyelembe venni a napelemek vásárlása során?

Egyre több háztetőn lehet látni napelemet már, szerencsére. Mindazonáltal fontos, hogy néhány dologra odafigyeljünk, amikor a napelemek beszerzése mellett döntünk. Biztosan Önnek is fontos, hogy a megfelelő döntést hozza meg.
Mit kell figyelembe venni a napelemek vásárlása során?

Ezért próbálja meg szem előtt tartani a következő szempontokat:

  • Megfelelő tető: A megfelelő tető általánosságban az egész kezdeményezés alapja. Megfelelő tető nélkül ugyanis lehetetlen kihasználni a napelemek előnyeit. Ezért javasoljuk, hogy először projektje ezen részét dolgozza ki. A tető egyik oldala délre néz? Némileg kedvező a lejtésszöge? Akkor jó eséllyel hasznos lesz a napelemek beszerzése. Ügyeljen arra is, hogy a tetőre minimális árnyék vetődjön. Ez ugyanis jelentős negatív hatást gyakorol a napelemek hozamára.

  • Inverter: A napelemek esetében mindig szükség van egy inverterre is. A háztartási készülékek nem tudják közvetlenül felhasználni a napelemek által termelt energiát. Ez azért van, mert az energia egyenáram formájában termelődik. Az általunk ismert háztartási készülékek váltóáramot használnak a működésükhöz. Az inverter segítségével ez a probléma egy csapásra megoldódik. Growatt invertert vagy SolarEdge invertert vásárolna? Mindkettő jó választás. A végfelhasználók többsége nagyon elégedett ezekkel a megbízható márkákkal.

  • Élettartam: Fontos tényező végül a napelemek élettartama. Különösen az utóbbi években hatalmas előrelépés történt ezen a területen. Így tehát erre is mindenképpen érdemes odafigyelni. Míg korábban meg kellett elégednünk a körülbelül 20 éves élettartammal, az utóbbi években ez folyamatosan javul. A beszállítók ma már akár 40 éves várható élettartamú napelemeket is értékesítenek. Ezzel valóban kiváló minőségű anyagokból készült, rendkívül hosszú ideig használható termékeket kapunk. Többé nem kell aggódnia amiatt, hogy néhány éven belül ismét a pénztárcájába kell nyúlnia. Ehelyett hosszú távú befektetéssel büszkélkedhet.

Jelenleg minden eddiginél világosabb, hogy a napelemek jó befektetésnek számítanak. A beszerzési ár továbbra is csökken, miközben az élettartam és a hozam csak tovább nő. Ez egyre inkább logikus lépéssé teszi a napelemek telepítését.

Tartsa szem előtt tehát a fenti szempontokat, melyek segítenek a helyes döntés meghozatalában. Így biztos lehet benne, hogy teljes mértékben kihasználja a napelemek nyújtotta potenciális előnyöket. Közben pedig ne feledkezzen meg arról a tényről sem, hogy ezzel is együttműködik másokkal, a fenntartható jövő érdekében. Ön pozitívan járul hozzá a Föld éghajlatának fenntartásához. Mindent egybevetve: ez olyan döntés, melyre méltán büszke lehet.

Kapcsolódó cikkek

Könnyen nevelhető szobanövények kezdőknek

Könnyen nevelhető szobanövények kezdőknek

Szeretnéd feldobni és zöldebbé tenni az otthonodat? Akkor a legjobb helyen jársz!

Éneklő állatok

Éneklő állatok

A madarakon kívül, sok más állat is képes az éneklésre. Mutatjuk is, melyek ezek!

Mit kell figyelembe venni a napelemek vásárlása során?

Mit kell figyelembe venni a napelemek vásárlása során?

A napelemek telepítése jelenleg nagyon divatos kezdeményezés.