Amit a hangrögzítőkről mindig is tudni akartál

A hangrögzítők kínálata igen gazdag. Ebben az írásban az egyes típusokat és azok felhasználási területeit szedtük össze. A hangrögzítők között megkülönböztetünk hagyományos és rejtett hangrögzítő eszközöket. Lássuk melyik mit jelent!
Amit a hangrögzítőkről mindig is tudni akartál

Mi a hagyományos hangrögzítő?

A hagyományos diktafon olyan készülék, mely hangfelvételek készítésére és azok tárolására ad lehetősége. A mai modern szerkezetek már nem szalagos formában rögzítik a rekordot, hanem digitálisan, mely megkönnyíti a tárolást és a felvételeken való utómunkálatokat is.

Rejtett hangrögzítő. Mit jelent pontosan?

A rejtett vagy diszkrét hangrögzítők lehetőséget biztosítanak arra, hogy észrevétlenül tudjunk hangfelvételeket készíteni. A diszkrét diktafonok többféle eszközben elhelyezhetők és beépíthetők. Például az alábbi típusok remekül használhatók a mindennapokban:

● hangrögzítő a kulcson elhelyezve

● hangrögzítő powerbankban

● USB hangrögzítő flash diszknek álcázva

● órába, karperecbe épített diktafon

● hangrögzítők tollban álcázva

A diszkrét hangrögzítők felhasználási területei

Minden olyan területen jól kihasználható, amikor nem akarjuk, hogy tudomást szerezzenek a hangfelvétel készítéséről. Például remekül alkalmazható:

● oktatásban

● prezentációkon, előadásokon

● titkosszolgálati területen

● megfigyelés során

● üzleti életben

A rejtett hangrögzítők hasznos tulajdonságai

● Kis méret

● Jól álcázhatóság

● Hangérzékelő funkció

● 8-16 órás hosszú üzemidő

Léteznek hangészlelésre aktiválódó diktafonok, melyek hosszabb időn át tartó megfigyelésre is alkalmasak. Nem kell órákon keresztül a csendet hallgatni, ugyanis ezek a készülékek hangészlelés segítségével működnek. Csak azt veszik fel, amikor tényleges beszéd történik. Így nem foglal egy felesleges helyet a mentés, tárolás során.

További hasznos funkció lehet a telefonhívások rögzítése is, hiszen egyes mobilok, mint például az iPhone készülékek esetén problémát jelenthet a rekord készítés. A modern hangrögzítők számára ez nem jelent gondot.

Érdekességek

A hangrögzítők családjába tartoznak a minidiktafonok is. Kifejezetten titkos célokra készültek. Egyes minidiktafonok olyan picik, hogy még a Guiness rekordok könyvébe is bekerültek.

Kapcsolódó cikkek

Érkezik a Meta Horizon Worlds elnevezésű metaverzuma

Érkezik a Meta Horizon Worlds elnevezésű metaverzuma

Észak-Amerikában már most hatalmas az érdeklődés iránta.

A követőid ezeket biztosan nem akarják látni

Ezeket biztosan nem akarják látni a követőid a közösségi médiában

Ha szereted magad online is megvalósítani, megosztani a jelentősebb momentumokat másokkal, van néhány szabály, amit érdemes betartanod.

Mit kell figyelembe venni a napelemek vásárlása során?

Mit kell figyelembe venni a napelemek vásárlása során?

A napelemek telepítése jelenleg nagyon divatos kezdeményezés.