Hogyan tartsa tisztán az ékszereit

Tisztíthatod magad, vagy kérhetsz tippeket az ékszerészedtől.
Hogyan tartsa tisztán az ékszereit

A különböző anyagok különböző tisztítási módszereket igényelnek. Például a drágakövek tisztítása más technikákat igényel, mint az aranyé. Annak érdekében, hogy ékszerei tiszta megjelenését biztosítsa, először is válassza szét ékszereit különböző kategóriákba. Használja az egyes anyagtípusokhoz ajánlott tisztítási módszereket. Ékszerének tisztán tartása segít megőrizni annak formáját, és megelőzni a tompaságot és a rárakódott szennyeződéseket.

Enyhe foltok és matt foltok esetén használhat szappant és vizet. Ez is segít az általános szennyeződések és foltok eltávolításában, de a nagyobb foltokat és a rozsdásodást nem távolítja el. Győződjön meg róla, hogy szappan és víz használata után alaposan leöblíti ékszereit. Szárítsa meg egy puha ruhával. Esetenként hajszárítóval is át kell súrolnia, ha különösen piszkos. Megéri azonban a fáradságot, hogy megőrizze ékszerei szépségét.

A finom ékszerek tisztításának kíméletes módja a házi készítésű megoldás. Használhat mosogatószert és langyos vizet. A legjobb eredmény érdekében használjon kis mennyiségű mosogatószert langyos vízben. Áztassa ékszereit néhány percig a keverékben, hogy eltávolítsa a makacs szennyeződéseket és a koszt. Ezután törölje szárazra ékszereit egy mikroszálas ruhával. Győződjön meg róla, hogy ékszerét teljesen megszárította, mielőtt biztonságos helyen tárolja.

Az ékszerek forró vízzel történő tisztítása egy másik egyszerű és olcsó módja a szennyeződések és lerakódások eltávolításának. Kemény fémek esetében forró vízzel törölje át, hogy fellazítsa a lerakódásokat. Ez a módszer nem ajánlott drágakövek, opálok vagy bevonatos ékszerek esetében. Mindenképpen válassza szét a darabokat, mielőtt ezt a módszert alkalmazná. Az alaposabb tisztításhoz használjon lapos aljú tálat. Ezzel a módszerrel a szennyeződések és az olajlerakódások is fellazulhatnak.

Az ékszerek rendszeres tisztítása megőrzi a drágakövek csillogását. Akár maga is tisztíthatja közönséges háztartási alapanyagokkal. Ezzel a módszerrel hosszú éveken át megőrizheti ékszereit. Ha rendszeresen tisztítja ékszereit, nem kell pénzt költenie drága ékszerfényezőkre. És ezek a barkácsmódszerek ugyanolyan hatékonyak, mint a professzionális módszerek. Legközelebb, amikor viselni szeretné ékszereit, fontolja meg, hogy elvégezze az alábbi tisztítások valamelyikét.

Egy másik módja az ezüst ékszerek tisztán tartásának a szénsavas italok használata. A szénsavtartalom hatására a részecskék megtapadnak az ezüst felületén. Miután ezzel a módszerrel kimosta ékszerét, tegye azt egy puha rongyra, és hagyja megszáradni. Ezután öblítse le vízzel, és törölje szárazra. Ha ezzel a módszerrel tisztítja ezüst ékszereit, használjon puha ruhát is. Az ékszereket a tisztítás után egy puha kendővel is kifényesítheti.

Szerző: Czár Ékszer

Kapcsolódó cikkek

Hogyan tartsa tisztán az ékszereit

Hogyan tartsa tisztán az ékszereit

Tisztíthatod magad, vagy kérhetsz tippeket az ékszerészedtől.