Szürkehályog műtét magánban: ezért éri meg sokaknak

A szürkehályog műtét egyre népszerűbb megoldásnak bizonyul napjainkban, egyre többen szánják rá magukat arra, hogy a műtőasztalra feküdjenek látásuk megőrzése, javítása céljából.
Szürkehályog műtét magánban: ezért éri meg sokaknak

Aki minőségi és megbízható ellátást keres, általában a magánpraxist választja a beavatkozáshoz. A páciensek a magánrendelőkben kiemelt figyelmet kaphatnak, és modern körülmények között, gyors segítséget kérhetnek fennálló problémáikra.

Kiknek lehet szükségük a magánszemészeti ellátásra?

A magánrendelések személyre szabottságával szinte semmilyen állami intézmény felszereltsége nem kelhet versenyre. A magánellátás garantáltan magas színvonalú, és annak is kell lennie. Ha a materiális megközelítésnél maradunk, akkor az az orvos, aki akár magasabb összegeket is elkérhet a kezelésért, jellemzően nem él vissza a páciensek bizalmával, hiszen saját praxisát, jó hírét, megbízhatóságát kockáztathatja egy hanyagul elvégzett műtéttel. Így nem csak a szakember lelkiismeretességére támaszkodhat egy páciens, hanem a szakmai hírnevének megőrzésére is.

A magánellátás legtöbbször rugalmas, hiszen a legkellemetlenebb időbeosztáshoz is képes alkalmazkodni. Ha magánrendelést választunk, biztosak lehetünk abban, hogy mindent meg fognak tenni a kényelmünkért, minden szempontból.

Miért jobb a magánszemorvosnál végzett műtét, mint az állami támogatott beavatkozás?

Az egyik legfontosabb előnye a magánorvosi ellátásnak az azonnaliság. Garantáltan nincsenek hosszú várólisták, hiszen ha súlyos a baj, biztosan számíthatunk az aránylag gyors segítségre. A személyre szabottság és a kényelmes, bizalmat keltő környezet jelentős hatással van a mentális állapotunkra, ami pedig a gyorsabb gyógyuláshoz is kétségtelenül hozzájárul. Dr. Nagymihály Attila szürkehályog specialista szerint ez is fontos szempont az ilyen kezeléseknél.

A látásunkból csak egy van, így érdemes a lehető legprofibb megoldást választani, és semmiképpen sem ezen spórolni.

Mik a szürkehályog tünetei? Kiket érint leginkább ez a betegség?

A szürkehályog egy olyan szembetegség, amely az életkor előrehaladtával jelentkezhet. A látás romlásával, a szemlencse elhomályosodásával, fényérzékenységgel és a színek észlelésének nehézségeivel járhat. A genetikai hajlam e betegség esetében is érvényesül, de egyéb kockázati tényezők miatt is kialakulhat a betegség akár fiatalabb korban is. Ha a felsorolt tüneteket érzékeljük magunkon, haladéktalanul kérjünk szaksegítséget!

Kiknek javasolt a szürkehályog műtét?

A szürkehályog betegség alapvetően a legtöbb esetben műthető. A szakemberek azoknak javasolják elsősorban, akiknek a hétköznapjaira erős hatást gyakorol a látás bizonyos fokú romlása, és ez az életminőségükre egyértelműen negatív hatást gyakorol. Az elhomályosodott lencsét ilyenkor kicserélik, ez pedig hatékony megoldást nyújt a látás javítására, visszaállítására. Ha a műtétet időben végzik el, a szövődményektől is megkímélhetjük magunkat – ellátáshoz pedig a leggyorsabban magánszemészeti rendelőkben juthatunk.

Kapcsolódó cikkek

Mellnagyobbítás - Ki a "legjobb" orvos?

Mellnagyobbítás - Ki a "legjobb" orvos?

A mellnagyobbítás az egyik legnépszerűbb plasztikai beavatkozás a hölgyek körében, de nem mindig a túl kicsinek ítélt mellméret a döntő tényező.

5 ok, amiért gluténmentes gyorsételt választunk a főzőcskézés helyett

5 ok, amiért gluténmentes gyorsételt választunk a főzőcskézés helyett

Vannak, akik szeretnek gluténmentes gyorsételeket fogyasztani, másokat kiráz a hideg a gyors kaja hallatán is.