Kiáll a szólásszabadság mellett Elon Musk, miután megvásárolja a Twittert

Elon Musk szerződést kötött a Twitter megvásárlásáról, így átadják a több millió felhasználó és globális vezető által használt közösségi médiaplatform irányítását a világ leggazdagabb emberének.
Kiáll a szólásszabadság mellett Elon Musk, miután megvásárolja a Twittert

A megállapodással kapcsolatos viták után Musk 46,5 milliárd dolláros vételi ajánlattal kereste meg a Twitter részvényeseit.

Az ügylet lebonyolítása után Musk nyomatékosította, továbbra is kiáll a szólásszabadság mellett. A közösségi médiában megosztott Twitter-üzenetében úgy fogalmazott: "Remélem, hogy még a legkeményebb kritikusaim is maradnak a Twitteren, mert ezt jelenti a szólásszabadság".

Elsőként az Amazon alapítója, Jeff Bezos tesztelte Elon Musk elkötelezettségét a szólásszabadság mellett, kijelentve, hogy a Tesla kínai üzleti érdekeltségei révén a kormány befolyást gyakorolhat a Twitterre az új tulajdonoson keresztül.

A New York Times riportere azt írta a Twitteren, hogy "2009-et követően, miután Kína betiltotta a Twittert, az ottani kormánynak szinte semmilyen befolyása nem volt a platformra. Lehet, hogy ez most megváltozhat".

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

A követőid ezeket biztosan nem akarják látni

Ezeket biztosan nem akarják látni a követőid a közösségi médiában

Ha szereted magad online is megvalósítani, megosztani a jelentősebb momentumokat másokkal, van néhány szabály, amit érdemes betartanod.

Elsődleges fűtés vagy kiegészítő fűtés legyen?

Hogyan telepítse az infrafűtést az otthonában?

Elsődleges fűtés vagy kiegészítő fűtés legyen?

Amit a hangrögzítőkről mindig is tudni akartál

Amit a hangrögzítőkről mindig is tudni akartál

A hangrögzítők kínálatában hagyományos és rejtett diktafonok is találhatók. Olvasd el, melyik mit jelent!